Hvorfor bruge kompressionsstrømper?

Performance Sock
Forbruget af kompressions produkter er steget markant over de sidste 5 år. Flere og flere idrætsgrene har taget produkterne til sig, og det er nu ikke unormalt at se diverse former for kompressions produkter på badmintonspillere, løbere, triatleter, fodboldspiller og håndboldspillere. Det produkt der hyppigste bruges er kompressions strømper eller sleeves. Med det stigende antal udøvere der bruger disse produkter, er det relevant at se på hvad det er kompressions produkter kan? Kompressions produkter kan forbedre venepumpefunktionen, så blodet lettere kommer tilbage til hjertet. Denne funktion er årsagen til at sygehusvæsenet har brugt støttestrømper i mange år før kompressions produkterne fandt deres vej til idrætsverdenen. Brugen i sygehusvæsenet dannede også baggrund for at kompressions produkterne kom ind i idrætsverdenen, da der var en forventning om at den forbedrede venepumpefunktion  kunne gør at musklerne hurtigere kunne modtage ilt og næringsstoffer fra blodet og samtidigt hurtigere kunne fjerne affaldsstoffer og mælkesyre fra musklerne. Men et er teori, noget andet er praksis. Der er kun lavet ganske få studier omkring kompressions produkter indenfor sport, og her har der ikke endegyldigt kunnet bevises, at brugen af kompressions produkter øger ens evne til at præstere, hvilket man ellers burde formode, hvis bedre venepumpefunktionen skulle give bedre næring til musklerne. Mange af disse studier er lavet i laboratorier, og der findes kun få feltstudier. Der er dog et par af disse feltstudier der menes at kunne påvise en positiv effekt på præstationsevnen.

Hvis der ikke er klar evidens for at kompressions produkter kan øge min præstationsevne, hvor skal jeg så bruge dem?

Det skal du fordi det er en klar overvægt af studier, der viser at kompressions produkter giver mindre mælkesyre ophobning i musklerne efter fysisk aktivitet. Det er desuden mange studier der viser, at produkterne kan mindske de mikrotraumer der sker i musklerne under fysisk aktivitet, da kompressionen mindsker de skadelige vibrationer i muskelvævet. Dette medfører en reduceret muskelstivhed og smerte efter træning.

Samlet set betyder det at du restituerer hurtigere og hurtigere kan præstere igen, hvis du bruger kompressions produkter!

The use of compression products has increased significantly over the last 5 years. More and more sports have taken in the products and it is not uncommon to see various types of compression products worn by badminton players, runners, triathletes, soccer players and handball players.


Kommentér

Din kommentar skal muligvis godkendes før den kan ses